Mindjárt itt a suli, sajnos…..Gyermekeinket, legalábbis a nagyobb részüket nem könnyű rávenni a tanulásra. Ha kicsit felturbózzuk a szobájukat az esély is nőhet arra, hogy nagyobb kedvvel veselkednek neki a munkának.

Mi is szükségeltetik egy tanulórészhez? Kell egy:

– íróasztal,
– kényelmes támlás, állítható magasságú szék,
– tárolószekrény: a fiókos praktikusabb, könnyebb benne
rendszerezni, mint az ajtósban,
– kis dobozok, tárolók a radíroknak, post-iteknek, ceruzáknak,
– legyen jó sok konnektor a laptopnak, táblagépnek, telónak, asztali lámpának.

 

Falszínek tekintetében mivel sokszor ez a hálószobájuk is egyben így inkább világosabb, pasztell színek ajánlottak, a dekoráció pedig lehet színesebb. Saját festményekkel, rajzokkal még barátságosabb lehet a helyiség, de a tapéta vagy a falfestés is szuper opció.

Az asztalt jó ha a természetes fény közelébe rakod, de lámpákkal is jó ha felkészülsz, az íróasztalra mindenképp javasolt egy asztali lámpa.

A falon is el lehet helyezni egy rácsos rendszerezőt, amire gyermeked fel tud akasztgatni emlékeztetőket, képeket egyéb apró dolgokat. Jó ha vannak akasztók is, így a zsákokat, táskát fel lehet akasztani és nem a szobában fognak szanaszét heverni. TV ha lehet ne legyen a helyiségben, mert néhanapján késztetést érezhet szívünk csücske, hogy tanulás közben bekapcsolja.

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz, bátran keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.

Képek forrása: Bonami.hu