A tengerparti stílusú lakberendezés szépsége abban rejlik, hogy nyugodt, friss és természetes hangulatot teremt otthonunkban. Ez a lakberendezési irányzat a tenger és a tengerpart elemeit ötvözi, amelyekkel nekünk is egyedi otthonunk lehet!

A tengerparti színpalettán a fehér, a kék árnyalatai, a zöld és a homokszínek dominálnak, amelyeket a tenger és a homok különböző árnyalatai inspirálnak. A korall szín is gyakran előfordul kombinálva türkizkékkel és natúr színekkel és bármennyire is azt gondolnád, hogy nem illik össze, hihetetlen, de nagyon friss hatást keltenek együtt, készítettem is egy hangulatkollázst:​

Nyári lakberendezés

 
 
Ezt a környezetet biztos vagyok benne, hogy többen szívesen bevállalnánk, a színek remek inspirációt adhatnak egy ilyen stílusú otthon kialakításához.
nyári lakberendezés
Kép forrása: Ferran Feixas/ Unsplash
 
A fehér nagyon is nyári szín, hűsítő hatása van. Én kifejezetten szeretem a len anyagból készült textíliákat és ruhákat. A fotón is látszik, hogy egyáltalán nem unalmas a fehér, minimális türkizzel és homokszínnel is párosíthatod.
nyári lakberendezés
Kép forrása: Hutomo Abrianto/ Unsplash
 
A türkiz és a kék különböző árnyalatai csodásan mutatnak együtt, ha még egy kis sötétkéket is adsz hozzá, akkor teljesen felölelheted a tenger színeit.
nyári lakberendezés
Kép forrása: Heyho/ Pexels
 
Természetesen ha mintákat adunk a kék árnyalataihoz úgy még jobb, a csíkok sem hiányozhatnak a tengerparti stílusból.
nyári lakberendezés
Kép forrása: Photoholgic/ Unsplash
 

A tengerparti stílusnál fontos szerepet játszanak a természetes anyagok és textúrák. A fa, a rattan, a vászon, a len és a kagylók mind hozzájárulnak a természetes hangulathoz.

Kiegészítők rattanból, szalmából:

nyári lakberendezésKépek forrása: H&M Home

A kagylók és tengeri herkentyű alakú kiegészítők kifejezetten javasoltak (pl, csiga, tengericsillag, korall).

nyári dekoráció

Kép forrása: H&M Home

nyári lakberendezésKépek forrása: H&M Home

Amondó vagyok, hogy a pálmalevelek sem hiányozhatnak a nyári tengerparti ihletésű otthonból, lehet az minta textílián vagy élő pálma is.

nyári lakberendezés

Kép forrása: H&M Home

nyári lakberendezés

Kép forrása: Kaboompics

Ezek a tippek segítenek abban, hogy otthonodat nyári tengerparti hangulatú oázissá alakítsd, ahol kikapcsolódhatsz a forró napokon. Ne feledd, a lakberendezés nemcsak a stílusról szól, hanem arról is, hogy otthonod kényelmes és élvezhető legyen minden évszakban.

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Még sok inspiráló ötletet találsz itt a blogomban. Ha építkezés, felújítás előtt állsz, bátran keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.