A skandináv stílusú lakberendezés az egyik legnépszerűbb, így most azoknak kedvezek, akik ebben a stílusban szeretnék ünnepi díszbe öltöztetni otthonukat Karácsonyra. Ez a stílus a minimalizmusra hajaz és a természetes szépségre összpontosít. A skandináv stílusú karácsonyi dekoráció különleges bájt és egyszerű eleganciát kölcsönöz az otthonodnak. Nézd meg tippjeimet, hogyan hozhatod el a skandináv ünnepi hangulatot otthonodba!

 

A skandináv stílusban a természetes anyagok és az egyszerűség kiemelkedő szerepet kapnak. A meghitt hangulathoz használj fa, szalma, gyapjú dekorációkat! Válassz letisztult formájú, egyszerű díszeket, például angyalkákat, csillagokat, rénszarvast vagy gömböket.

 

Karácsonyi dekorációk skandináv stílusbanFotó: Laura James/Pexels, Natural Wreath/ Kaboompics

Ebben a stílusban a fehér az egyik legmeghatározóbb szín, amely a tisztaságot jelképezi. Az ünnepi dekorációkban használj fehér gyertyákat, díszeket.

Karácsonyi dekoráció skandináv stílusbanFotó: H&M Home

A világítás az északi országokban különösképp nagy jelentőséggel bír. Használj gyertyákat, égősorokat az asztalon, ablakpárkányon is, valamint a különböző hangulatvilágítások is emelik az ünnepi hangulatot.

Karácsonyi dekorációk skandináv stílusbanKép: Anastasia Shuareva/ Pexels, Bonami.hu

Vegyítsd a mintákat és az anyagokat! A különféle textúrák mindig otthonosabbá teszik a lakást.

Karácsonyi dekoráció skandináv stílusbanKép: H&M Home

A sok zöld növény sem hiányozhat, használj jó sok friss fenyőágat és bogyós ágakat is nyugodtan, ilyen például az ilex!

Karácsonyi dekorációk skandináv stílusbanKép: Bonami.hu

A skandináv karácsonyi dekoráció egyszerűsége és természetes szépsége valóban egyedi és meghitt hangulatot teremt az otthonodban. Vegyítsd az egyszerű formákat a meleg anyagokkal, és hagyd, hogy otthonod skandináv stílusba öltözzön az ünnepi szezonban.

 

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz vagy kérdésed van keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.

 

Nyitókép forrása: Bonami.hu