Egy háztartási helyiséget tervezek jelenleg, így arra gondoltam leírom a gondolataimat ezzel kapcsolatosan mivel ez egy nagyon fontos téma. A legideálisabb az lenne, ha mindenkinek lenne egy külön helyisége, ahova berakja háztartási eszközeit, de sokunknak ez nem adatik meg mivel kis alapterületű lakásban élünk, ahol örülünk ha a sok holmi mellett a család meg esetleg a háziállat is elfér :-). Ebben az esetben is van megoldás, mivel létre lehet hozni egy gardrób szekrényt, amelyet kinevezünk háztartási helyiségnek és ezt úgy alakítjuk ki, hogy minden ezzel kapcsolatos eszköz beférjen. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mi az amit szeretnénk berakni, viszont ehhez kellenek a kb. méretek, ahhoz, hogy minden beférjen, illetve a kiállásokat is ennek megfelelően kell megtervezni. Én most ezeket tervezem bele: mosógép, szárítógép (a szárítógép a mosógép fölött lesz), porszívó+csövei, partvis, lapát, vödör, felmosó, vasalódeszka, létra vagy fellépő, mosószerek, takarítószerek, szerszámok, bőröndök és én még a bojlert és a vízórát is ide dugom el, de lehet még szennyes tartót is betervezni. Ez egy elég nagy monstrum lesz, mivel a szekrény az álmennyezetig fog érni, amely 3.40 m, de így legalább rengeteg minden be fog férni, illetve mivel a konyha és előszoba terében található, így egy kabátos és táskás szekrénnyel is össze lesz kapcsolva. Sokan a mosógépet kirakják a konyhába vagy a fürdőbe, vannak esetek mikor sajnos máshogy nem megoldható, de érdemes arra törekedni, hogy létrehozzunk egy ilyen kis szekciót, ahova minden háztartással kapcsolatos dolog befér. Mutatok néhány ötletet, amelyet Ti is alkalmazhattok.

 

A háztartási helyiség amit most tervezek belülről ehhez hasonló, csak sokkal nagyobb lesz.

 

A háztartási helyiség amit most tervezek belülről ehhez hasonló, csak sokkal nagyobb lesz.

 

Ötlet, hogy miket is rakhatunk bele.

 

Ötlet, hogy miket is rakhatunk bele.

 

Ez egy tolóajtós változat, nagyon rendezett, ebben inkább a gépeket akarták eltakarni.

 

Ez egy tolóajtós változat, nagyon rendezett, ebben inkább a gépeket akarták eltakarni.

 

A gépek egymáson, a polcokon pedig bármit lehet tárolni.

 

A gépek egymáson, a polcokon pedig bármit lehet tárolni.

 

Ez már egy 'életközelibb' változat a háztartási szekrényre, jó ha van egy polcmentes rész ahova be lehet rakni a magasabb eszközöket, mint a vasalódeszka vagy a felmosó.

 

Ez már egy ‘életközelibb’ változat a háztartási szekrényre, jó ha van egy polcmentes rész ahova be lehet rakni a magasabb eszközöket, mint a vasalódeszka vagy a felmosó.

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz, bátran keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.

 

 

Képek forrása: