Egy tavaszi kert tavaszi színkavalkádját hoztam most Neked, ha túl sok lenne ne nézz most ide :-). Ez alkalommal öt színt mutatok be nagyon röviden és néhány ötletet a használatukra a lakberendezésben. Az egyes színek összetétele, árnyalata nagyban befolyásolja, hogy melyik szobába javasolt tenni, viszont most csak dióhéjban írok róluk.

Yellow brings happiness and joy in life. It is a good choice in the hall as it shows a warm welcome. This is the color of sunlight, a warm color, if it is used on walls it makes the space look bigger. It stimulates thinking, so it is a great choice to working rooms.
A sárga boldogságot, vidámságot, örömöt sugároz. Szívélyes fogadtatást sugall, ezért előszobába jó választás. A napfény színe, meleg és ragyogó, falakon alkalmazva tágítja a teret. Serkenti a gondolkodást, élénkítő hatása van, emiatt dolgozó szobába kitűnő választás.
Yellow mosaic tiles combining with white look very energetic, it looks as the bath would be full with sunshine :-).
Sárga mozaikcsempe fehér környezetben, nagyon energikus, mintha tele lenne a fürdő napfénnyel :-).
The white stripe at the bottom makes this yellow door special and also that the strip extends beyond the door, making it very unique.
A sárga ajtót az teszi különlegessé, hogy nem az egész ajtó sárga, hanem az alja egy sávban fehér, illetve az ajtón kívülre is meghosszabbították a sárga sávot és ez nagyon egyedivé teszi.
Purple is a pretty, powerful, princely color. Be careful with using it because on long term it can create bed mood if the blue dominates over red. In rooms where you want to relax avoid using it. It makes an exclusive effect if purple is combined with gold or silver.
A lila csinos, erőteljes, fejedelmi szín. Túlzásba nem szabad esni vele, mert hosszú távon rontja a közérzetet és rossz kedvet teremt, akkor ha a kék dominál benne a vörös felett. Ahol nyugalmat szeretnénk, pl hálóban ott ne használjuk. Arannyal vagy ezüsttel nagyon exkluzív hatással bír.
Brick walls are often left in the original color or they are painted white, but colored to purple is not often seen but is really cool.
Téglafalnál gyakori, hogy meghagyják az eredeti vöröses színét vagy fehérre festik, de lilára festve nem gyakran látjuk, viszont nagyon vagány.
White, beige and gold combined with purple velvet armchairs make this room very elegant.
Fehér, bézs, arany lilával kombinálva. Nagyon elegáns ez a nappali részlet, amelyet fokoznak a lila bársony anyagú fotelek.
Pink shades are feminine and happy colors. They create a delicate, feminine, charming mood, so you can use it in girls' bedrooms or living room. It shows vitality in the lobby and kitchen.
A rózsaszín árnyalatai nőies, habos, mókás, boldog színek. Finom, nőies, bájos hangulatot teremt. Lányszobába vagy nappaliba kitűnő. Előszobában és konyhában vitalitást varázsol.
This pink, elegant sofa looks amazing with the natural colors and the dark coffee tables.
A rózsaszín, elegáns kanapé nagyon jól mutat a natúr színekkel és a sötétebb dohányzó asztalokkal.
In this pink garden furniture you can see the world in pink :-).
Ez a kerti berendezés ami rózsaszínben tündököl, már-már a határt súrolhatja, hogy sok-e. Az biztos, hogy itt rózsaszínben láthatjuk a világot :-).
Peach is a charming, feminine color. If you are brave enough you can try it with gold because it is so unique :-). This can be used in any place.
A barack bájos, nőies szín egy kevés múltszázadi eleganciával. Bátrabbak arannyal is kipróbálhatják mert tök jó és egyedi :-). Bármely helységben használható.
The shades of peach on the wall look great, plus the peach-colored dining chairs on golden legs.
A barack árnyalatai a falon szuperül néznek ki, mindehhez a barackszínű étkezőszékek arany lábakon.
Even if the walls are not painted in peach color, we can spice up the bed-linen with peach and this creates a fresh look in the bedroom.
Ha a falakat nem is színezzük barack színűre, az ágyneműt feldobhatjuk ezzel a színnel és máris egy üde hálót kaptunk.
Red is a stimulating, passionate and energetic color. Red is the color of life, fitting in reception rooms, dining rooms. Do not use to much as it can make you too energized and excited.
Figyelemfelkeltő, mozgalmas, szenvedélyes, élénkítő hatású, energiát sugárzó szín. A vörös az élet színe, kíválóan illik fogadószobákba, étkezőkbe. Túl nagy mennyiségben sehol ne használjuk, élénkít és energetizál, túlságosan izgatottá tehet.
Black, white, red and gold. The velvet red armchairs look amazing with these colors.
Fekete, fehér, piros és arany. A bársony piros fotelek vonzzák a tekintetet és hihetetlenül feldobják ez a teret.
It is possible that red is too much in this room, either the wall or the chair should be a different color, but I still like it. What do you think?
Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz, bátran keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.

 

 

Képek forrása: