Beszéljünk most két színről, amelyekről sokaknak eszébe sem jut, hogy összepárosítsák. Gondolj csak a csodás tavaszi virágokra, már ott megláthatod, hogy milyen tökéletesen kiegészíti egymást a lila és a sárga, képzelj el egy csodás tavaszi virágot (pl: egy íriszt) a lila szirmaival és sárga közepével és máris rájössz, hogy ‘Azta ez tényleg szépséges!’. Ez nem véletlen, mivel ezek komplementer vagyis kiegészítő színek, azaz a két szín fokozza egymás hatását. Ha rájuk nézel, azt érzed, hogy nem tudod levenni a szemed róluk.
 
 
 
 
Íme egy lila sárga virág inspiráció. Ugye milyen szép?
Lila és sárga lakberendezési színek
 
Fotó forrása: Hoover Tung / Unsplash

 

Nézd ezt a kontrasztot!
Fotó forrása: Daniele Levis Pelusi / Unsplash

 

A liláról az uralkodók pompája juthat eszünkbe, az igazság és magabiztosság színe. Ez a mély, gazdag árnyalat érzéki és elegáns jegyével járul hozzá bármilyen térhez. A lila falak, kiegészítők vagy bútorok egyediséget hoznak otthonodba!
A sárga pedig a napfény és vidámság színe. Ez az élénk szín energiával tölti meg a teret, és kellemes hangulatot teremt. A sárga kiegészítők, például párnák, fényforrások vagy akár bútorok, azonnal feldobják az enteriőrt.
 
Hogyan legyen egyensúlyban a két szín? A lila és sárga ideális kontrasztot alkot egymással. A mély lila és a napfény sárga egyensúlyban tartják egymást, létrehozva egy élénk és mégis kiegyensúlyozott légkört. Fontos azonban a mértékletesség – a megfelelő arányokban alkalmazva ezek a színek együtt csodás harmóniát teremtenek. Fontos tipp: ne egyenlő mennyiségben használd, hanem az egyikből legyen több, különben elnyomja az egyik a másikat!

 

Lila és sárga lakberendezési színek

Fotó forrása: Yuliia Dementsova/ Unsplash

A lila és sárga csodás párosa kiegészíthető más színekkel, például fehérrel, bézzsel, drappal, homokszínnel vagy szürkével. Különböző textúrákkal párosítva, mint például bársony, fa vagy üveg még inkább kifejezhetik egyedi stílusodat.

Készítettem egy hangulatkollázst is, amelyről inspirációt meríthetsz.

Sarga lila kollazs

Termékek forrása: Fotel és falikép: Butopea. Párna, lámpa, fogkefe tartó szett, illatgyertya, ágynemű: H&M Home. Virágos kép: Yuliia Dementsova/ Unsplash.

E két szín összjátéka nem csak szemet gyönyörködtető, hanem az érzékeidet is kényezteti. Próbáld ki ezeket a színeket az otthonodban, és hagyd, hogy varázslatos egyensúlyuk megtöltse az életedet napfénnyel és misztikus eleganciával!

 

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz vagy kérdésed van keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.