​Én már nagyon várom a tavaszt, nemcsak a jobb időjárás vonz az új évszakban, a színeket és a virágok illatát is imádom. Ezért most a zord tél után pár tippet hoztam hogyan is készítsük fel otthonunkat az új évszakra, lássuk is a főbb pontokat!

Tavaszi nagytakarítás: itt az ideje, hogy belevágj egy alapos, nagytakarításba, hogy megszabadulj a portól minden eldugott helyen is. Szortírozd ki a felesleges dolgokat is, hogy az újak beférjenek. Szellőztess gyakran, engedd be a friss levegőt!

lakberendezés

Fotó: Kaboompics

Vidám, világos színek használata: cseréld le a sötét, meleg színű dekorációkat és textíliákat világosabb, tavaszi, vidám színekre és mintákra a textíliákon és a dekorációkon. Tegyél ki tavaszi témájú dekorációkat, mint például tojások, nyulak vagy virágok, hogy ünnepeljük a tavasz közeledtét, főként, hogy mindjárt itt a Húsvét is!

lakberendezésFotó forrása: H&M Home, Kaboompics

Növények és virágok: a virágok és növények mindig feldobják az enteriőrt, főként ha tavaszi virágokról van szó, amelyek színe és illata páratlan, akár egy aromaterápiával is felér, úgyhogy borítsd virágba otthonodat bátran!

lakberendezés

Fotó forrása: Kaboompics

Kert és terasz előkészítése: ha lehetséges, készíts elő egy kis hangulatos kültéri teret, ahol már élvezheted a tavaszi napfényt! Készítsd elő a bútorokat és lassan a textilek és dekorációk is kikerülhetnek.

lakberendezés

Fotó forrása: Kaboompics
 
Bejárati dekoráció: frissítsd fel otthonod bejáratát egy üdvözlő táblával, tavaszi koszorúval vagy virágcsokorral. Ez az első dolog, amit mi is és a hozzánk érkezők is meglátnak, amikor belépnek hozzánk, így azonnal jó hangulatba kerülünk.
 
lakberendezés
Fotó forrása: Lauren Boswell/ Pexels
 
Textíliák frissítése: Cseréld le a vastag, meleg takarókat és párnákat könnyebb, tavaszi textíliákra, például pamutra vagy lenre. Válassz világosabb színű és könnyebb anyagokat!
 
lakberendezés
Fotó forrása: H&M Home
 
Tárolás: a legtöbb otthonban nincs hely minden szezon ruháit és kiegészítőit egyszerre elérhetően tárolni, hanem jön a dobozolás és mindig az aktuális évszaknak megfelelőt vesszük elő. Ezt meg lehet könnyíteni praktikus belső rendszerezőkkel, amelyekkel mindennek megtalálhatjuk a helyét.
 
lakberendezés
Fotó forrása: H&M Home
 
Friss illatok: Használj tavaszi illatokat, mint például citrom vagy levendula, ezek a lelkünket is feltuningolják.
 
lakberendezés
 
Fotó: H&M Home
 
Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz vagy kérdésed van keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben. 

Ha pedig szeretnél még tavaszi témájú cikkeket olvasni tőlem, akkor itt találsz még többet.