A hálószoba az a szoba otthonunkban, ahol a legkevesebb időt töltjük, viszont pont ezért nagyon fontos, hogy egy hosszú nap után megfelelően tudjunk pihenni és aludni ebben a helyiségben. Tippeket hoztam, amelyekkel elérheted, hogy kényelmes és pihentető legyen hálószobád!

1. Ne halmozd túl a bútorokat!

Az ideális az, ha csak a legszükségesebb bútordarabok vannak ebben a helyiségben. Ha beépített szekrényt szeretnél itt elhelyezni, akkor érdemes olyat választani, amely ajtókkal van felszerelve, mivel ezzel rendezettebb lesz a szoba és ha sok holmi van bent, akkor sem látod és nem fog felzaklatni a ruhák, tárgyak látványa miközben az ágyban pihensz és mondjuk odanézel. A legszükségesebb bútordarabok: egy méretben megfelelő franciaágy egy kényelmes, jó minőségű matraccal, két oldalra éjjeli szekrények, komód. Ha van még elegendő helyed, akkor egy pipere asztal és egy olvasófotel, vagy az ágy végébe egy pad is jöhet. Íróasztalt lehetőség szerint nem rakj be és irodának se használd a hálóban.

2. Válaszd a megfelelő burkolatot!

Szobákban a meleg burkolatot szeretem, parketta, laminált parketta vagy vinyl burkolat is megfelelő lehet. Én azt vallom, hogy egy meleg padlóra sokkal komfortosabb rálépni reggel mint egy hidegburkolatra.

3. Vedd magad körül textíliákkal nagy mennyiségben!

Jó ha puha és természetes anyagokat használsz (pl. pamut, len). Érdemes minimum egy kis méretű szőnyeget rakni az ágy mellé, hogy reggel ha felkelsz, akkor egy finom puha szőnyegre érkezzenek lábaid. Függöny szempontjából szükség lesz egy fényáteresztő függönyre, redőny hiányában pedig egy black-out sötétítő függönyre, ami kizárja a fényt. Jó sok hangulatban illő párnát is dobálhatsz az ágyra egy szép ágytakaróra.

4. Olyan színeket válassz, amelyek megnyugtatnak!

A nagyon élénk színek használata nem javasolt, a meleg színek a legtutibbak. Falszínnek érdemes lehet valamilyen világos színt használni alapnak és például az ágy mögötti falszakaszt feldobni egy tuti tapétával, de mostanában sokszor látni a sötét színek használatát is ebben a helyiségben, így ha Téged az lazít el akkor kis mennyiségben használd bátran egy-egy falon is.

+1. Használj megfelelő fényeket!

Ahelyett, hogy a szoba közepére a mennyezetre felraksz egy lámpát használhatsz helyi megvilágításokat. Ilyenek például olvasólámpa fotelhez és éjjeli szekrényhez, pipere asztal megvilágítása. Természetesen a hangulatlámpák és fényfüzérek sem hiányozhatnak.

Néhány képet is hoztam ötlet gyanánt.

A zöld és narancsos árnyalatok melegséget sugároznak.

Hálószoba ötletek

Kép forrása: Spacejoy/ Unsplash

A sok és mintás párna hívogató és kényelmes is.

Hálószoba ötletekKép forrása: Devon Janse van Rensburg/ Unsplash

A világos színek egyszerűsége és eleganciája.

Hálószoba ötletek

Kép forrása:Adam Winger/ Unsplash

Végezetül egy általam tervezett hálószoba látványterve.

Itt találhatsz több képet róla!

Remélem tetszettek az ötletek, ha nem volt elég még a hálószobákból akkor kattints ide további inspirációkért!

Bízom benne, hogy tetszett a cikk és hasznosnak találtad! Ha építkezés, felújítás előtt állsz vagy egyszerűen csak szeretnél egy pihentető hálószobát bátran keress elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek a lakberendezésben! Szolgáltatásaimról itt olvashatsz bővebben.

Nyitókép forrása: Martin Isaac/ Unsplash