Karácsonyi dekorációs ötletkavalkád


0 hozzászólás

, ,

Újabb Karácsonyi dekoráció ötletekkel jelentkezem. Mindegyik ötlet egyszerűen megvalósítható alacsony költségvetésből is, csak egy kis kreativitás szükséges :-).

Jó pár dekorációban feltűnik az Ilex nevű bogyós növény. Itthon is lehet kapni virágárusoknál, én nagyon szeretem mert egyszerűen szép és nagyszerű dekorációs eszköz Karácsony környékén az élénk piros színével. Viszont ha kis gyermeketek van vigyázzatok mert ha jól tudom mérgező.

Nagyon jó ötletek, csemegézzetek közöttük! Én komolyan nem tudom melyiket valósítsam meg idén, annyira jók :-).

Tovább olvasom...

Sötétkék-arany Karácsony


0 hozzászólás

, , ,

Mit szólnátok egy sötétkék-arany színkombóhoz az ünnepi asztalon? Először furcsa volt nekem a sötétkék arannyal, idáig inkább ezüsttel társítottam, de ahogy keresgéltem ilyen színű termékeket egyre jobban megkedveltem :-). Készítettem Nektek egy bevásárlólistát a lelőhelyekkel ha ezt a párosítást szeretnétek az ünnepi asztalon. Jó készülődést :-)!

Tovább olvasom...

Piros-fehér-arany Karácsony


0 hozzászólás

, , ,

Mindjárt itt a Karácsony, nem akarok ezzel senkit stresszelni :-), sőt inkább arra gondoltam, hogy segítek Nektek ráhangolódni az ünnepekre mégpedig úgy, hogy most pár héten át Karácsonyi inspirációkat mutatok be.
Ez alkalommal piros, arany és fehér színekben pompázó Karácsonyi dekorációkat mutatok lelőhelyeikkel együtt. Jó nézelődést :-)!

Tovább olvasom...

Falipolcok másként


0 hozzászólás

Különleges falipolcokat gyűjtöttem Nektek, mindegyik nagyon egyedi darab és a funkción túl a szemnek is szép látványt nyújtanak. Lépjétek át Ti is a komfortzónátokat azzal, hogy nem egy sima polcmegoldást választotok :-).
Amire érdemes figyelni, hogy ne zsúfoljuk túl a falipolcokat, elég ha csak néhány dekorációt rakunk rá, amelyeket ki szeretnénk emelni.

Tovább olvasom...

Tapéta ötletek


0 hozzászólás

, , ,

A tapéta nagyon ütős kiegészítő lehet egy lakásban, csak figyelni kell rá, hogy a megfelelő mintát és mennyiséget használjuk. 1 tekercs tapétával is csodákat lehet művelni és nagyon különleges hangulatot teremteni. Mostanság az a trendi, ha csak 1-2 falat tapétázunk be egy helyiségen belül és nem az egész szobát.

Elsődleges szempont, hogy a berendezés stílusa jól illeszkedjen a tapétához, egy meglévő berendezéshez nehezebb tapétát találni, mintha először a tapétát választjuk ki és ahhoz keresünk berendezést.

Néhány tippet megosztok Veletek:
Kis helységbe kis mintát rakjunk, mert a nagy nem tud jól érvényesülni.
Sötét helyiségbe világos tónusokat válasszunk.
A függőleges csík optikailag magasabbnak, a vízszintes csíkos pedig szélesebbnek mutatja a helyiséget. A csíkok vastagságával is lehet játszani, viszont azt tudni kell, hogy itt is érvényes az az elv, hogy kis helyiségben a vastag csíkokat kerüljük. Még egy hasznos tipp a csíkokkal kapcsolatosan, hogy például ha egy hosszú folyosóra, vagy hosszúkás falra rakjuk, akkor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok ajtó vagy ablak azon a falon, különben elvágja a csíkokat és nem tudnak érvényesülni.

A különféle típusú tapéta típusoknak megvan a maga felragasztási módja, tájékozódjunk róla felragasztás előtt mindenképpen. A mintaillesztéssel is vigyázni kell, az üzletben mindenképp kérjük eladó segítségét a megfelelő mennyiség kiszámításában.

Most pedig nézzünk tapétás lakásbelsőket:

Tovább olvasom...

Szürke és sötétkék


0 hozzászólás

,

A mostani bejegyzésemben ismét a szürkéről írok, viszont most egy olyan színnel kombináltam, ami egy férfias otthonban is megállja a helyét. Ez a szín pedig nem más, mint a sötétkék és ezzel a bejegyzéssel a férfi követőimnek is szeretnék kedveskedni.

A szürke egy semleges szín, ez nagyon jó például arra ha valamilyen tárgyat ki szeretnénk hangsúlyozni. A kék a lelki megnyugvás színe, rugalmassá tesz fizikailag és lelkileg is, a becsületesség és komolyság színe.

A sötétkék szürke kombinációban a szürke jobb ha világos, mert sötétkék mellett kevésbé tud érvényesülni a túl sötét szürke, azért egy kicsi nem árthat :-).

Tovább olvasom...

Szürke és pasztell rózsaszín kombinációk


0 hozzászólás

, ,

Arra gondoltam, hogy színkombinációkat is fogok Nektek bemutatni, ez alkalommal a most nagyon trendi szürke-pasztell rózsaszín párost választottam.
A szürke egy semleges szín, ez nagyon jó például arra ha valamilyen tárgyat ki szeretnénk hangsúlyozni. A sötét szürkével vigyázzunk a falon, mert nagy mennyiségben sötétebb sarkokban depresszív hatást kelthet.
A rózsaszínből itt a jelenleg nagyon divatos pasztell rózsaszínt választottam. A rózsaszín melegséget, megnyugvást és gyengédséget visz otthonunkba, csillapítja az agresszivitást. Szürkével kombinálva nagyon nőiessé teszi a teret és finomít rajta.

Tovább olvasom...

Ősz inspirálta bevásárlólista


0 hozzászólás

, ,

Az előző bejegyzésemben őszi színekben pompázó lakásbelsőket mutattam. Szerintem észrevettétek már, hogy imádok hangulatkollázsokat gyártani, így most arra gondoltam készítek 3 bevásárlólistát 3 különböző lakberendezési üzlet termékeit összeszedve, mégpedig az őszi színek jegyében. Ezek mind itthon is kapható termékek és a lenti forrásokban a honlapjaikon még több ötletet találhattok. Ismét nem szponzorált egyik üzlet sem, csak tetszenek a termékeik ezért mutatom be őket :-).

Tovább olvasom...

Őszi inspirációk


0 hozzászólás

, , , , ,

Mivel beköszöntött az ősz, arra gondoltam mutatok ötleteket az ősz színeiben pompázó berendezésekre. Színek kavalkádja vonul fel és pár jól alkalmazott kombinációval nagyon mutatós berendezéseket lehet kialakítani. Az ősz nem a kedvenc évszakom időjárás tekintetében, de ezek a színek nagyon ott vannak :-).

Tovább olvasom...

Kép-lámpa-komód kombinációk


0 hozzászólás

, , ,

Hogyan dobhatunk fel egy falszakaszt úgy hogy szemet gyönyörködtető legyen? Többféle opció is van erre, de ez alkalommal egy 3-as kombinációra mutatok ötleteket. Fogj egy komódot vagy asztalkát, egy asztali lámpát és egy mutatós festményt/képet/tükröt. Nagyon egyszerűen hangzik, de csodákat tesz.

Tovább olvasom...